28/4-1/5 Käringön, Vasholmarna

Fredag 28/4  

Lovisa kom från Örebro för att vara med oss på en seglingshelg. Eftersom hon kom sent med tåget gick vi inte från hemmahamnen utan stannade på kvällen. Vi käkade en räkmacka innan vi gick till sängs.

Lördag 29/4 

Vackert väder med vindar från 8 m/s från NO så vi bestämde oss för att segla söderut. Vi satte bara genuan och seglade via Lysekil, Grundsund och Gullholmen till Käringön. Vi fick en fin långsidesplats. Eftermiddagen blev skön; jag vilade och läste i sittbrunnen medan Anna och Lovisa gick en promenad. På kvällen åt vi kräftor, charkuterier och ost.

Söndag 30/4 

Vackert väder igen med 4 m/s SO vindar. Vi slöade till kl 12 då vi skulle hämta en undanlagd slätvar i fiskaffären. Anna och Lovisa mätte ugnen för att försäkra sig om att  fisken skulle få plats.  Vi bestämde träff med Hans och Christel på Vasholmarna så när Anna och Lovisa kom tillbaka med fisken så gav vi oss av. Vi seglade inomskärs mot Vasholmarna. Lovisa styrde och vi slöade.


Väl framme la vi oss framför Hans och Christel på denna lilla ön mitt i vasholmarna.


Vi umgicks ett tag innan bestämde oss gör att slöa ett tag innan middagen med slätvar, pepparrot, potatis, smält smör . Wow så gott!! Efter maten blev det Yatzy med mycket matte klurigheter som Hans föreslog.

Måndag 1/5 

Vackert väder och svaga vindar. Vi gjorde oss iordning och en stund efter frukost kastade vi loss och seglade utomskärs mot hemma hamnen så att Lovisa skulle hinna med tåget.


Jag stannade kvar längre och fixade med båten i det vackra vädret.

En Underbar helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.