24-28/5 Långhelg söderut

24/5 Laddar upp 

Vi kom ganska sent ut till båten efter jobb och matinköp. Vi tog det bara lugnt och slappade med lite fotboll !! Manchester United mot Ajax i finalen av Europa ligan. MU vann med två mot noll. 

25/5 mot Marstrand

Vi vaknar upp till vackert väder med NW vindar ca 6-7 MS. Perfekta förhållanden att segla söderut. Innan vi stack åkte jag till Coop och handlade mer mat för helgen. Underbart att sätta segel ordentligt för första gången denna säsong. Anna seglade oss utomskärs och när vi närmade oss Marstrand valde vi istället Åstol. Vi fick en bra plats hänvisad av hamnkaptenen. Det var lite trångt med det gick bra. Vi gick en promenad oss slappade innan vi åt en god middag i sittbrunnen. Bra dag !26/5 mot skärhamn
En ny solig dag och alldeles stilla. Anna sov medan jag åt frukost och sedan fixade med Solcellernas kablar.  Lagom vi 9 tiden vaknade Anna så jag fixade frukost nummer två. Jag satte mig och åt i sittbrunnen medan Anna åt sin i sängen som vanligt. 

Eftersom vi eventuellt skulle träffa Magnus och Sophie så valde vi att gå mot Skärhamn så dom skulle ha lätt att komma med bil. Vi uppskattade att dom skulle komma senare på eftermiddagen så la vi till vid en SXK boj vid Ingegärdsholmen. Tyvärr fick också besked att de hade fått förhinder. Vi får träffas en annan gång. 

Vi låg vid bojen och solade och slappade en bra stund på eftermiddagen. Vi fixade till gummibåten så vi kunde ta en tur in till skärhamn och handlade lite vatten, öl och glass. 


När vi kom tillbaka tog vi en tur in till ön sandholmen med en fantastiskt fin strand och utsikt mot väster. En fin svajvik att rekommendera.

27/5 mot Käringön

Vaknade upp till dimma och svag vind. Vilken skillnad mot tidigare dagar med stor sol. Vi hade  bestämt med våra vänner Hans och Christel att vi skulle träffas under dagen på käringön men avvaktade tills det blev lite bättre sikt innan vi tog kurs inomskärs mot käringön. 

Efter ett kort stopp för tankning i Mollösund gick vi utomskärs rakt mot Käringön. En bit ut på havet kom dimman tillbaka så vi slog på lanternor och radar. 


Allt gick bra och efter lite strul vid tilläggningen med mojjar. Jag hörde fel att Anna sa en boj är i vägen,  så låg vi bra med aktern mot ytterbryggan. 

Vi blev mottagna av Hans och Christel som också bjöd på fika i deras båt. När vi sedan gick tillbaka till vår båt blev vi positivt överraskade att andra vänner James och Emelie hade lagt till precis akter om vår båt. 


Under eftermiddagen fick vi hjälp av Hans att sätta på namnet på akterspegeln. Kul att se ett proffs jobba. Det blev jättebra. 

På kvällen åt vi en god middag tillsammans och senare kom James och Emelie och gjorde oss sällskap. 

28/5 mot hemmahamnen

Mulet, blåsigt och regn. Nej, så skall det inte vara ….. 

men det ändrade sig så strax innan vi kom till hemmahamnen sprang himlen upp och det blev blå himmel och sol. 

Vi tog ett snabbt beslut att äta morsdagslunch på smögen med räkmacka. Vi gick en fin segling utomskärs i 6-7 MS sydliga vindar så det var perfekt. Smögen var nästan tom på båtar. 


Efter mackan i båten styrde vi båten hemåt. 

En mysig helg 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.