4-6/6 Segling med Björn A

4/6 mot skärhamn. 

Björn kom ut till båten på förmiddagen efter att ha lämnat barnbarnen. Efter lite inpackning i båten och lite diskussion vilket håll vi skulle segla beslöt vi oss för att gå söder ut. 

Vi hade en fin segling utomskärs söderut men vädret blev sämre med regn med vridande vind så vi beslöt att ta sikte på skärhamn. 


Vi blev tvungna att stötta upp med motorn det sista för att ta oss in mot skärhamn. I hamnen hittade vi en fin långsidesplats. 


Vi satte igång värmaren för att torka upp fukten och blöta kläder. Vi gick en promenad innan vi försökte hitta en öppen restaurang. Den vi hittade var ett thai ställe. Det serverade god mat. 
5/6 mot Bohus Malmön

Natten var mycket blåsig så jag sov inte optimalt.  Eftersom det fortsatte blåsa på förmiddagen så avvaktade vi att kasta loss trots blå himmel och sol. Vi gick lite promenader, försökte hitta något att köpa (fanns inget), drack hemskt kaffe på akvarell museet och slöade. 

Vid ca 14 beslöt vi kasta loss så vi gick ut mot gammal sjö och vågor för att ta utomskärssegling norrut. Vi såg att sämre väder var pågång från sydväst men vi han från det när vi gick norrut. Vinden började avta (4-5 MS) så det blev sekt med gammal sjö och vind som inte gav fart i seglen på slör/läns.   


Vi la till på bohus malmön vid ca 20.00 och fick hjälp av några engelsmän eftersom båten blåste ifrån bryggan. Vi gick nästan direkt till restaurangen och åt en god torskrygg. 
6/6 mot hemmahamn

Vi vaknade till blåsigt väder så vi hoppade över att segla runt Hållö, Smögen mot Hunnebo Och tillbaka via Soten. Istället tog vi det lugnt i hamnen och hjälptes åt att koppla ihop den nya solpanelen som skulle sitta på pushpiten. 

Vi gick en promenad, köpte glass och hade det skönt innan vi gick till hemmahamnen och avslutade herrseglingen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.