10-13/8 Hästvam med Bergs

10/8 båtpolering

Eftersom vi saknade båtlivet åkte vi ut på torsdag eftermiddag. Vädret var toppen och medan jag polerade akterspegeln läste Anna i sittbrunnen. 

Efter jag var klar gick vi till hamnbaren och köpte öl och räkmacka och satt ute och njöt i det vackra vädret. På vägen tillbaka till båten började vi prata med Sture och hans svägerska Helen. Vi blev bjudna på whiskey i Stures sittbrunn. Vi lyckades sälja in att segla till Skottland så nu vill Sture med 🙂

11/8 fika hos Agnes och sedan svajvik

Agnes hade bjudit in till fika i hennes lägenhet och det kan man ju inte avstå. Förutom Agnes, Anna och jag var Paula och Thomas där också. Jättetrevlig !!

Vi var tillbaka i båten vid 15.30 och kastade loss och gick norrut via soten till Valöbukten. Det regnade och många båtar låg i bukten.  Vi hittade en bra plats och kastade ankare. Trots vi gjort allt rätt sov jag oroligt – typiskt mig. 

12/8 hästvam Holmen med Hans och Christel

Fortsatt dåligt väder och lite vind så vi seglade på genuan och efter ett tag med stöd av motorn via Dannemark och västsidan av Hamburgö mot hästvam. Vi la till långsides framför Hans & Christel. 

Vi fick god hjälp av dom vid tilläggningen och dessutom serverades det soppa och knäckebröd samt kaffe och bulle i Vindön.

Kvällen hade vi tillsammans med middag och spel (när då då). Trevlig kväll men lite mycket vin….


13/8 Annas födelsedag och hemfärd. 

Efter en blåsig natt med mycket kluckande i aktern gick vi upp och åt frukost. Vi ville komma iväg tidigt för vi skulle träffa barnen i huset senare på dagen. Vädret klarnade upp och blev vackert. 


Vi sa hejdå och backade ut och sedan tog utomskärskursen mot Smögen där Anna hoppade i-land och snabbt köpte en räkmacka på Göstas medan jag cirkulerade med båten. Ganska mycket båt och folk denna vackra och soliga dag så det fanns ingen enkel plats att lägga till på.

Vi åt mackan påväg tillbaka till Baseviksholmarna och hemmahamnen. 

En trevlig långhelg och avslutning på semester.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.