Efter vinter kommer….

Vi har i vinter jobbat en hel del med båten. Vi har byggt och monterat på en ny targa båge med hjälp av bikab i Kungshamn. Vi har flyttat upp alla antenner och solpanelerna. Det blev jättebra även att det innebar att vi fick dra om antennkablar etc för att kablarna skulle räcka. Under arbetet såg det kaosartat ut med alla kablar löst från navigationsbordet till targabågen. Ett bra tillfälle att lära sig hur allt är kopplat. Ritade därför om kopplingsschemat.

Vi har dessutom bytt motor och kolv till autopiloten eftersom den slutade fungera förra hösten och en fungerande autopilot måste vi ha. Det visade sig vara rost vilket är konstigt med all hydralolja. Trestadmobil fick hjälpa oss med detta arbete och även en del med felsökning i elkablage.

Vi har också bytt vår livflotte till en ny som ligger i en container för att den skall bli lättare att använda även att vi inte skulle önska det. Kvarstår monteringen och den stora frågan på pushpit eller rufftak?

Vi fick byta ut hela batteripacken men 5 batterier för att vi skött underhållet dåligt. Vatten hade avdunstat och när vi sedan fyllde och laddade upp brändes cellerna och batterierna blev kaputt…. snabb resa till hjertmans i Stenungsund och inköp av nya 115ah batteries så nu har vi bra kapacitet.

Vi har reparerat sprayhooden och sytt in nya rutor så vi kan se bättre ut :-). Rössykapell i Smögen gjorde jobbet.

Har också monterat in nya instrument, givare och vakter till oljetryck och vattentemperatur så att vi kan se den faktiska temperaturen på vatten eller trycket på olja. Vi har vid två tillfällen fått larm när vi tryckt på gas i grov sjö men missat att kolla larmlampan vid dessa tillfällen.

Senaste nu är att låta marinexpress kolla värmeväxlare etc. Det visade vara ganska ok men lite läckage under vattenpumpen och värre var att det tycks som en oljepackning mot turbon läcker. Mer jobb om några veckor….

Annars allt bra…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.