Midsommarsegling 21-24/6

Torsdag 21

Denna helg skall vi segla med Hans och Christel som en förberedelse för vår stora sommarsegling tillsammans till Skottland.

Vi kom iväg i bra tid innan lunch för att vara hyfsat säker på plats vid Dannemark söder om hamburgsund. Midsommar brukar innebära fullt i populära vikar.

Vi gjorde kort stopp i smögen för överlämna lite grejer till Agnes samtidigt som att vi bett henne köps lunchmackor på Göstas.

Vi fortsatte sedan raka spåret med motor till vår destination vis sotenkanalen.

När vi kom fram då visade dig att ingen boj var upptagen! Endast en kajak och tält vid stranden. Förvånade la vi oss vid den som vi trodde skulle ge mest lä.

Upp med sittbrunnstältet för att få lite lä från den kyliga vinden.

På eftermiddagen åkte till dannemark och gick en promenad.

Fredag 22 midsommar

Ingen båt vid bojarna ännu ? Är det för att det är lite blåsigt och kyligt ? Det vara bara fler kajaker som samlades. Såg mysigt ut när de gjorde sitt tältläger.

För att ha något att göra tog vi vår lilla dinge och åkte in till Dannemark och gick på ytterligare en promenad. Det var första gången jag och Anna gick runt och upptäckte ön.

En god sillunch med snaps i sittbrunnen som sig bör på midsommar.

I övrigt umgicks vi och pratade mycket om vår kommande segling till Skottland. Mycket förväntan och spänning inför detta.

Lördag 23

Vacker dag och ca 5-6ms vind från nordväst.

Christel och Anna tog ett dopp medan jag och Hans förberedde frukost och gjorde klart för avfärd.

Vi planerade att mot sannäsfjorden vid hafstenssund som SG och Anna har legat många gånger men som skulle bli den första för Hans och Christel. Kul att kunna visa även dem ett nytt ställe 😉

Vi blev tyvärr tvungna att ta motorgång pga vindriktningen men det fungerade det också. Via utsidan hamburgön och fjällbacka gick vi ytterligare väst vid otterön för att gå utsidan mot hafstensund. Här kunde vi äntligen segla !!

När vi närmade oss hafstensund kom en ny Jeanneau 47 och tyvärr gick vi se oss frånseglade 😩. Jag hittade på alla möjliga orsaker, ny skrovform, lättare, nya segel etc…. men till slut tog vi honom. Vi startade motorn….

Vi funderade på om det skulle var mycket båtar i vår tänkte ankarvik. När vi väl kom fram visade sig att det låg endast 1 tysk båt där och strax efter oss kom 2 norska. Perfekt !!

Hade en skön eftermiddag och Christel fick även tid gör en löprunda. Hans körde in henne med dingen.

På kvällen kollade vi på sveriges match mot Tyskland i fotbolls VM. Spännande och upphetsning när tyskarna gjorde segermålet i slutsekunderna. Vår tyske båtgranne höll sig dock lugn

Söndag 24

Vackert väder och betydligt varmare än dagen innan. Christel och Anna tog som vanligt ett morgondopp medan jag fixade frukost.

Vi kom iväg vid ca 10 och rundade hafstensund och tog sikte på gå utomskärs via väderöarna, hållö mot hemmahamnen.

Tyvärr var det lite motvind så det blev motorgång hela vägen till hemmahamnen trots det en skön dag.

En härlig midsommarhelg och bra övning inför vår gemensamma senestersegling till Skottland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.