Riggkontroll i Stenungsund 25-26/6

Måndag 25/6

Jag hade beställt en riggöversyn av Simon på Ellen Yachting i Stenungssund eftersom riggen nu suttit på båten i tre år.

Hans och jag lämnade Lysekil i vackert väder men hade tyvärr motvind så vi gick med motor hela vägen inomskärs ned till Marstrand. En bullens korv fick bli vår mat på resan:-)

Vi satte segel strax innan Klädesholmen men det gav inte så mycket med de fick vara stöd till motorn.

Väl framme i Stenungssund vid 21 tiden så fick vi en bra plats. Vi gick till Ica för att köpa lite lätt middag. Det gick bli sallad.

Tisdag 26/6

Jag åkte till jobbet medan Hans stannade och fixade med båten samt var med på riggenomgången. Allt såg bra ut utom att några popnitar dom håller radarn hade börjat bli utslitna. Bra att de kunde bytas

Vi passade också på att kolla längden på masten och det visade sig att den totala höjden på båten var 2 m mindre än vad förra ägaren sagt.

När jag sedan kom så mötte jag upp Åsa som också skall vara med på skottlandsresan och ville se lite mer av båten innan. Hon bytte plats med Hans och var med på turen tillbaka.

Medan jag hade Skype konferens i förpeaken styrde Åsa båten utomskärs norrut. Eftersom det var en fantastisk kväll så bestämde vi att fortsätta upp mot Smögen och en räkmacka. Ringde Anna som också kom tid.

Eftersom vi började få lite diesel i en tank startade jag dieselpumpen för att flytta diesel. Det visade dig inte fungera så jag började bli nervös eftersom mätaren visade noll. Det räckte till bryggan och väl där åkte Anna med reservdunk och köpte diesel.

På bryggan träffade vi också ett par vi träffat på en SXK träff som köpt en ny Moore 55. Fantastiskt fin. Kul att prata lite segling.

Åsa och jag fortsatte sedan mot skalhamn efter kort tankstopp i Kungshamn.

Lång med skön dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.