Etapp 1 Skottlandssegling Skagerack

3 juli i Mandal

Fortfarande vackert väder

Efter en skön natt gav sig Christel och Åsa ut på en löptur medan Hans och Björn gick en promenad och upptäckte Mandal lite mer. Anna och jag fixade med frukost som blev klar lagom till att alla kommit tillbaka. Hamnvärdarna kom och bjöd på frallor och marmelad.

Under dagen gick damerna till en fantastisk badstrand. Otroligt att det fanns sandstränder här i Mandal. Björn tog fiskespöt och provade lyckan men det enda han fick var ett bottennapp och resultatet blev att han behövde skära av linan och uppsöka en affär för inköp av nytt drag. Hans och jag grejade med båten, hissade gästflagg, kollade olja mm.

På kvällen tog vi det lugnt. Jag och damerna gick en promenad till en utsiktsplats där det bjöds på fantastisk vy.

Vi gjorde tidig natt eftersom vi skulle kasta loss tidigt kommande morgon.

2 juli

Natten har varit stillsam trots motorn har fått användas pga vindriktning. Team 1 överlämnade till oss andra och vi började förstås med frukost och nybryggt kaffe 🙂

Vi gick fortsatt ett tag mot Kristiansand men plötsligt upptäckte jag att vi förbrukade dieseln från reservtanken istället för huvudtanken. Björn och jag försökte förstå varför. När vi närmade oss TSS trafik styrde vertikal mod den med riktning i närheten av tvedestrand.

Självklar provade vi det nya fiskespön och vips att vi fått napp…..tyvärr ingen fisk.

Vinden ökade gradvis och större delen 8-10 ms men tyvärr rakt emot oss så motorn fick fortsätta gå.

Vi gick inomskärs från strax öster om Kristiansand till Mandal. Fantastiskt vackert med många naturhamnar att återkomma till.

Vi kom fram till Mandal vid ca 19.30. Fick en bra plats efter ett försök med en alltför smal plats. När vi hittat plats plockades maten snabbt fram och som tur var vad middagen fixade innan så vi åt med god aptit i sittbrunnen.

Underbar kväll!!

1 juli – strålande sol

Anna, Åsa och jag blev körda till båten av Therese strax efter lunch. Vi packade in de sista matvarorna och fixade lite men självklart också ta en öl på restaurangen på skalhamn.

Vi sa hejdå till våra vänner Lelle, EA och August som skulle hem till dalarna igen. Vi satt också och pratade med våra andra båtgrannar Håvard och Leila som nu skall ut på sitt äventyr med långsegling runt jorden. Vilket äventyr!!! Vi hoppas kunna träffas i Skottland eftersom dom också tar den vägen men några dagar efter oss.

Vi 17.30 tiden kom John med Hans, Christel och Björn och med mer mat… Det gick tydligen att få in i kyl, frys och skåp. Otroligt !!!

Vi bestämde oss ganska snabbt att ge oss av samma kväll få vindarna skulle ta oss strax norr om Danmark och sedan vrida så vi kan gå mot Mandal. Vår granne Håvard gav bra tips på detta. Sagt och gjort, efter en god sillsallad kastade vi loss och styrde ut mot havet.

Vi hade delat upp oss team. Team A består av Christel, Björn och mig själv. Team 1 består ju då av Åsa, Anna och Hans. Det blev Team A som tog första vakten mellan 20-24. En lugn segling där vinden vred på ett bra sätt så vi kunde ta kurs mot Mandal istället för att mot Danmark. Efter ett tag slutade vinden och vi startade motorn. Vi fick förmånen att få se en fantastisk solnedgång och månuppgång.

Kunde krypa till koj kl 24.00. Skönt med några timmars vila gör att stå upp kl 04.00 för vaktavlösning.

Natti natti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.