Vårens båtarbete 2019

För att förbereda för vårt kommande seglingsäventyr har vi gjort en del jobb:

1 inköp av en Schenker D 60 Modulär Watermaker. Inköpet gjorde vi online i Tyskland då priset mot Sverige var betydligt billigare. Modellen vi valde var baserad på stark rekommendation från våra båtgrannar då den drar mindre ström, lättare att montera samt passar bra för blandat klimat och salthalt i vatten. Monteringen gjorde vi under styrbord soffa men krävde en del justeringar för att passa. Blev också en hel del rördragningar som krävde eftertanke. Vi gjorde också ny genomföring för saltvattenintag, ny genomföring för wastevatten samt nya ledningar och givare till vattentankarna.

  1. Inverter kombinerat med laddare. Den placerade vi i golvet framför batterierna så det skulle bli enkel eldragning. Vi gjorde också så att vi drog utgående ström endast till väggkontakter för att inte riskera att inverten skulle hantera varmvattnet och batteriladdning.
  2. Vid lyftet av båten passade vi på att även byta en dålig bottenventil till kylning av propelleraxeln och anoder. En erfarenhet är att kontrollera ventilerna ordentligt då vår ventil brast när vi testade den.
  3. Normala bytet av olja, filter och impeller. Tyvärr hade monteringen av impeller sist gjords fel så så att avdragaren kunde inte användas så det blev att jobba med tången. Jag var sur på verkstaden som gjorde jobbet sist.
  4. Till sist bytte vi bommen som knäcktes när vi seglade från Skottland sist. Det blev en försäkringsskada som pga av lång leveranstid från Frankrike inte gjordes på vintern. Tyvärr upptäckte vi isamband med bytet att även rodkicken hade blivit skadad så det har nu beställts. Hoppas på kortare leveranstid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.