SE Gullholmen Lat: Long:

Ännu en idyll som egentligen består av två öar; Gullholmen och Hermanö. Dessa är sammansatta med gångbro. Man angör hamnen från väster och har bra skydd i hamnen där man lägger till med mooringlinor på bra djup. Visst störande moment blir det när personfärjan kommer. Hamnen har all service exkl bränsle och toatömning. På bryggan finns mataffär och restaurang.

Gullholmen är unikt med att det finns jättemånga hus på liten yta och brukar kallas Sveriges mest tätbebyggda ö. När man går runt känns det som man går i privata trädgårdar. På denna lilla ö finns en litet museum som kan vara värt att besöka. På Hermanö som är betydligt större finns ytterligare restaurang och man kan med fördel promenera eller cykla. Utsikten från toppen är bedårande. I väster finns badplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.