DK Ebeltoft Lat: 11,848 Long: 10,078

En ganska lång tur in till Ebeltoft från utomskärs. Man får se upp för sandrevet men följer man utprickningen är det inget problem. Man kan välja två olika gästhamnar där vi brukar välja den till babord vid hamninloppet och sedan ligga längs kajvägen. Visserligen kan riktigt stora båtar lägga till här men det har alltid fungerat även för oss att få plats. Det är en skyddad och djup hamn. Det kan bli lite trafik längs kajen men det har inte upplevs som ett problem. Toaletter och dusch var lite spartanskt när vi var där sist. Det är inte lång promenad till den välsorterade bruksen.

Ebeltoft är en stad som bevarat mycket av sin ålderdomliga prägel. Det pittoreska rådhuset från 1570 är en sevärdhet liksom fregatten Jylland, som sägs vara världens största fartyg byggt i trä. Att ta en promenad på kullerstensgatan genom byn är att rekommendera. Många trevliga restauranger med god mat. Eller att cykla ut mot Öerne marina som är ett väldigt speciellt ställe dit man slussar båtar. Där finns en restaurang om man behöver att släcka törsten. På tillbakavägen rekommenderas ett stopp vid den natursköna halvön skov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.