DK Köpenhamn Lat: 55,6813 Long:12,5949

Vi har varit flera gånger i båt i Köpenhamn och tycker det är en fantastisk atmosfär och värt att återkomma till.

Vi har valt att ligga vid kvaesthusgraven / Ofelia plads för att komma nära centrum. Där kan man tyvärr inte boka plats så vi har lagt oss på motsatta sidan vid Amaliahaven och avvaktar och flyttat när någon lämplig plats blivit ledig. Att tänka på är att Ameliakajen är gjort till mycket stora fartyg så man får bara försiktig och fendra ordentligt. Dessutom är kajen hög så det är ingen optimal plats. När man kommer över till Ofelia plads kajen blir det bättre även att den är långt ifrån perfekt. Dusch och toalett ligger ett par våningar ned via en hiss.

Även att hamnen inte är den bästa så innebär närheten till centrum att man enkelt kan upptäcka Köpenhamn. En promenad till Nyhavn, Ströget promenadgata, olika museum, tivoli ligger allt på promenadavstånd. En ytterligare favorit för oss har blivit Reffen food market . Här blandas mat från världens olika hörn i en fräck miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.