EP 2 Semestersegling 2019 – Midsommar på ljusterö

20 juni

Anna och Lovisa kom fram på eftermiddagen efter att Anna stannat en natt hos Lovisa i Örebro. På vägen därefter stannade dom i Åkersberga för att storhandla för både midsommar som semestersegling.

Jag hade ambitionen att möta dom i Åkersberga eftersom vår ipad hade ett sprucket glas från seglingen och vi hade vår backup via ipaden om något skulle strula med raymarin utrustningen ombord. Efter att ha använd ipad med Isailor programmet måste jag säga att det är så mycket enklare än de gamla Raymarin systemet med E120 plotter som vi har ombord. Man har ju blivit så van vid touchskärmar som är snabba att kolla på. Jag gick till busshållplatsen 2 gånger men inte kom det någon buss så jag la ned att försöka åka till Åkerberga utan gick tillbaka till båten och väntade.

När väl Anna och Lovisa kom blev det en del bärande och körande saker på skottkärror (tack för lånet). Vi avslutade dagen med att sitta och ha det mysigt i sittbrunnen.

21 juni Midsommar

Anna och Lovisa tog ett morgondopp innan frukost och sedan blev det en lugn förmiddag.

Lunchen blev en typisk midsommarlunch med sill och nubbe innan vi tog sharky (dingen) till festplatsen där det var dans runt midsommarstången (vi missade detta), tävlingar i säckhoppning och dragkamp. Det var många på plats både öbor och gäster.

På vägen tillbaka var Lovisa kapten och tog oss runt i fjärden för att se hur det såg ut innan vi vände åter till båten för en fin eftermiddag. Kvällen blev lite spännande. Jag hade bestämt mig för att raka av håret 6 mm för att få en lätt sommarfriss :-). Anna blev inspirerad så hon, med hjälp av Lovisa, valde 18 respektive 12 mm så nu har vi båda enkel friss.

22 juni

Ännu en härlig morgon. Vi tog alla ett morgondopp. T.om. jag badade men då skall man veta det var ca 23 grader inne lagunen. Då är det ok även för mig.

Vi hade förmånen att kunna låna Lelles bil så vi gjorde en liten rundtur på ljusterö. Vi började med att åka ned till Lianäs där år en glass och kollade på båtarna i hamnen. Sedan blev det en tur till Ljusterö gårdsbutik där vi upptäckte en gårsbutikskylt. Vi körde in på vägen och hittade en liten gård med butik och djur. Det fanns t.om. Lama djur i trädgården. Ingen spottade som tur var 🙂 . På väg tillbaka med det ett kort besök på loppis i en lada. Inget direkt för mig men jag fick ändå en present. Pocket boken Bill & Ben för er som läste på 70-talet kanske kommer ihåg dessa cowboy böcker.

På kvällen kom Lelle och EA ned för att hämta bilen och vi fick chansen att bjuda på grill i båten och samtidigt fira Lelle i eftgerskott med en flaska skumpa från Uddevalla !

Lelle stannade sedan över i båten så han kunde hjälpa sin mamma med tomten en stund dagen efter.

23 juni

Vi sa hejdå till Lelle efter frukost och jag lånade Lovisas bil för att åka till Åkerberga och försöka fixa det spruckna glaset på Ipad. Det visade sig att den affären som skulle kunna det hade flyttat så där stod jag undan att kunna få hjälp. Då såg jag en Trebutik så jag gick in och frågade om de sålde Ipad med simkort eftersiom det behövs för att få GPS möjlighet. De hade dom så det blev ett köp.

Tillbaka till båten och lunch innan Lovisa lämnade oss och vi kastade loss mot nya äventyr. Nu börjar vår semestersegling på allvar. Mer om det i nästa block.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.