NO Tvedestrand Lat: 58,372 Long: 08,561

En idyll som vi hittade längst in i Oksefjorden. Vi hade bara sett de vita trähusen på bild och tyckte det verkade spännande att se på riktigt. Även att det är en bit in i fjorden är det värt ett besök.

Hamnen är liten och man ligger long side. Så man får vara beredd på att vara flera båtar i bredd. All bekvämlighet finns i hamnen. Inte långt ifrån ligger restauranger och mindre affärer. Går man uppför den branta vägen kommer man till centrum som har fler affärer . Där ligger huset som kallas strykejärnet pga av dess form. Det räknas som Norges smalaste hus. Det finns området många trevliga promenadområden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.