20200201 1:a veckan i båten som hem

Vi närmar oss vårt äventyr och att kasta loss mot Portugal i steg 1. Vi hoppas på att komma iväg i maj.

Vi har båten i Fiskebäckskil över vintern som vanligt så vi kan ju områdena. Skall trots det bli spännande månader med att bo här på heltid.

Förra helgen lämnar vi vårt fina hus och låter hyresgästerna njuta av både hus och område. Vi är säkra på att dom kommer tycka det är bra hus, fint område och härliga grannar.

Som alla förstår är det en hel del utmaningar med att prioritera vad för saker man tar med när man lämnar sitt hus. Med tanke på mängden saker vad vi tagit med är det tur att vi har några månader innan vi lämnar så vi kan göra ny prioritering och ytterligare rensning. Vi optimerar ytan så gott vi kan med bl.a hjälp av vakumpackning för extra handdukar, lakan, täcken, kuddar men också sommarkläder. Vakumpackning är verkligen fantastiskt för att få plats med saker på liten yta.

En sak jag tänkt göra länge är att göra ett hål och lucka till ett outnyttjad utrymme i vår sovkabin vilket kommer göra gott för stuvning. Konstigt att inte Jeanneau gjorde en lucka på styrbordssidan från början eftersom det finns en lucka på babordssidan sidan sedan tidigare. Efter lite strul är nu luckan på plats och vi fått stor plats för mer stuvning.

Nu kan också fokus läggas på båtförberedelser.

Som planen ser ut nu skall nya större solpaneler på plats, elektroniken färdigställas, båtlyft med bottenmålning, genomföringar och roder skall undersökas, takbåge skall byggas för att kunna fästa kanoter, extra segel etc. Därutöver kommer allt normalt underhåll.

Hoppas också hinna med att slutföra amatörradio licensen som jag blev tvungen att pausa förra våren.

Det blir nog en hektiskt vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.