20200416 Ersatte sprucket teak grabbräcke samt montering av nya rostfria grabbräcken och lastbågar.

Ett av våra teak grabbräcket på rufftaket hade spruckit så vi demonterade det gamla med hjälp av att ta bort träpluggar och skruvar. Det svårare var att få bort gammal sikaflex som höll listen stenhårt. Använde kniv, sågblad etc och tillslut kunde vi ta bort listen.

Vi fick hjälp av Jerker på Ellen Yachting att konstruera en ny teakbräda som vi sedan lätt monterade med skruv och sikaflex.

En ny idé !!!!

I och med att dessa teak grabbräcken är inte så lätt att hålla sig i vid hård sjögång bestämde vi oss för att konstruerat några snygga rostfria grabbräcken som vi kunde montera ovanpå teakbrädan. Det är ju en säkerhetsfråga !

Vi kontakta en lokal leverantör som kom och mätte upp vad som krävdes. Samtidigt med detta arbete väcktes tanken att varför inte göra ett par lastbågar mellan grabbräckena. På så sätt kan vi förvara tex våra uppblåsbara kanoter på ett bra sätt under vår planerade längesegling. Sagt och gjort, vi la till detta i beställningen också.

Själva monteringen innebar att vi var tvungna att ta ned takbeklädnaden och göra ett större hål i innertaket för att kunna sätta mutter på insidan yttertaket. Ett tips för någon som vill kopiera lösningen är att kolla noga var hålet kommer. För oss blev det lite tight mot förstärkningsbalkar men det gick bra. Slutligen satte vi lock för hålet innan vi satte tillbaka takbeklädnaden.

Vi blev mycket nöjda med slutprodukten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.