20200426 Stenungssund till Göteborg

Efter ca en månad på varv hos Ellen Yachting i Stenungsund var vi nu klara att kasta loss och segla mot Göteborg på vår resa mot Vänersborg.

Vi hade fint väder men tyvärr motvind så vi gick med motor hela vägen via Hakefjorden, Marstrand med albrektssunds kanal via Öckerö och sedan in mot Göteborg centrum och Lilla Bommens gästhamn.

I hamnen fanns det förstås gott om plats vid denna årstiden. Lite osäkert om platser för längre båtar. Vi fick lägga oss ytterst på en T brygga.

Några vinterliggare och nån gäst såg ut att ligga där. En speciell känsla att ligga mitt i Göteborg med operan på en sida, köpcentret Nordstan på den andra och dessutom Barken Viking på ytterligare en sida.

Vi fick betala 500kr per natt med el och tillgång till dusch och toa när vi betalade till hamnkapten. Dyrt pris mht årstiden men om vi hade använt online tjänsten GoMarina hade kostat 539kr natten. Alltid något😉

I Göteborg så hade vi bokat upp byte av Genua rullen som hade skurit i lagren förra säsongen. Svanbergs Riggservice som hade konstaterat detta tidigare när vi låg i Fiskebäckskil hade förberett vårt stopp och beställt ny Genua rulle som vi kunde montera.

De dagar vi låg i Göteborg så förutom montage av Genuarulle så jobbade Anna och jag höll på med mitt sidoprojekt ihop med Simon och Agnes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.