20200509-10 Dalbergså

Premiär på Vänern ⛵️

Denna helg upptäckte vi lite av Vänern. Vi lämnade Vänersborg i solsken efter att ropat upp järnvägsbron och Dalbobron i Vänersborg på kanal 9 och bad om öppning. Vi hade lite problem med att få kontakt via VHF så vi började misstänka vi har problem med antennen.

Med kalla vindar och följde vi västsidan norrut. Eftersom vi skulle nu ligga i Vänersborg några månader vill vi upptäcka fina bilar och ställen vi enkelt kan komma till. Vi hade för denna helg fått ett tips på ett litet charmigt ställe som heter Dalbergså.

Efter ca 15nm i motvind kom vi fram och svängde babord mellan många prickar in i den smala ån. Efter en kort stund var vi framme vid gästhamnen som också är en campingplats. Det såg hur mysigt ut dom helst. Vem hade kunnat tro att det låg en så’n liten pärla inne i ån!? Med skylten på bryggan förstår den som känner Annat att ögonen gick som på ett flipperspel.

Efter lunch gick vi en promenad i det vackra vädret på små skogsstigar längs ån ut mot mynningen till Vänern och tillbaka. Härlig promenad där vi också fick en pratstund med ett par från Vänersborg. Det var en hel del folk som promenerade här. Vi passade också få en pratstund med Bertil F som tycks äga stället.

Under söndagen har det regnat mest hela tiden. Vi har slöat och kollat på alternativa ankarvikar etc i Vänern för kommande seglingsstunder och konstaterat att vi kommer hitta många pärlor i Vänern. Generellt kan vi konstatera att det påminner oss mycket om ostkusten.

Efter lunch gick vi för motor tillbaka mot Vänersborg i motvind (5/6ms) och regn så vi behöll sittbrunnstältet uppe. Vi hade under dagen kommit på att eftersom vi har aktiv TV antenn kan den störa VHF. Därför att vi nu stängt av den för att se om vi fick någon skillnad. Det verkade vara felet för nu hörde vi broarna i Vänersborg bra 👍

Förtöjningen vid vår plats i Vänersborgs gästhamn blev en utmaning eftersom vinden gjorde att vi drev ifrån bryggan. Vi behöver hitta lite bättre knep för detta i fortsättningen.

En skön premiär i Vänern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.