Vänernsemester 2020 V2

17-20/7 Agnes och Sebbe hälsade på

Fredag

Agnes och Sebbe har kört till Mariestad för att möta upp några dagar i samband med att Hans och Christel skulle mönstra av. Agnes och jag hade pratat med hamnkaptenen så vi fick en fin longside plats strax utanför hamnkontoret.

John och Caroline hade också kommit för att hämta Hans och Christel men innan det åt vi alla en gemensam middag i sittbrunnen.

Efter vi sagt hejdå till fam Bergh så gick vi en promenad i Mariestad. Det finns många gamla fina hus i centrum och en hel del liv i hamnens restauranger.

Lördag

Vi gjorde upp att Anna tar bilen till Spiken för att underlätta logistiken när A&S skulle åka hem. Vi andra kastade loss och fick en fin segling ut från Mariestad och mot inloppet vid Läckö slott som man såg på långt håll. Spiken var helt full med båtar så vi valde att lägga oss i svajviken Håholmen som ligger strax norr om Spiken. Bra fäste och gott skydd. Vi var snabbt i med Sharky så A&S kunde åka till Spiken och hämta Anna. På kvällen hade vi bad och en trevlig ölprovning baserat på en livestream från Poppels. En härlig dag.

Söndag

Efter god frukost gjorde vi oss redo att ta Sharky till Spiken för att därefter promenera den fina leden till Läckö slott.

En härlig promenad genom fält och skog.

Läckö är som vanligt ett trevligt utflyktsmål och det var många turister på plats så man fick tänka på sitt avstånd i Coronatider. Vi hann med lite kaffe vid naturum innan vi gick tillbaka och tog Sharky till Life@Sea. A&S passade på att paddla lite kanot under kvällen.

Måndag

Eftersom Anna och jag skulle segla till Karlstad blev det att vinka hejdå till A&S ganska tidigt. Vi körde in dem med Sharky till Spiken varifrån de tog bilen.

Några mysiga dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.