Vänernsemester 2020 V3

20-24/7 Lovisa var med några dagar

Måndag

Lovisa anslöt vid lunchtid i Karlstad dit hon kom med bil. Passade på att dricka kaffe på Karlstads stolthet Lövbergs Lila. Men också handla för veckan och att parkera bilen vid Mariebergsskogen där det är gratis.

Tisdag

Vi lämnade Karlstad och seglade i lugn takt ut från hamnen och vidare via Märrholmen och Säterholmsfjärden. Vi visste att det skulle blåsa SV så vi skulle försöka finna gott skydd österut. Vi provade vid Norra Timmeröarna med vi fick inte ankaret att fästa. Förmodligen stenbotten så vi fortsatte till Östra Tormesön / Skäppkastet som vi läst om i maringuiden. Inte optimalt men bra nog trodde vi. Väl framme la vi ankare och låg jättebra i öppningen till den lilla bukten. Jag var väl lite orolig för hur mycket vi skulle svaja men det gick bra. A&L badade och hade det skönt i det omväxlande vädret.

Onsdag

Vi kastade loss och tog ytterligare ett skutt österut och la till vid Krako som såg fint ut. Efter ett 2:a försök fick vi bra fäste för ankaret. Det var lite dragit från SV men ändå ok.

Vänern tycks vara omväxlande då vinden vred 360 grader under det dygn vi låg på denna plats. Allt gick dock bra. Börjar bli riktigt trygg med ankaret.

Under dagen passade vi på att ringa hamnen i Kristinehamn för att kolla så vi kunde komma in mht djupgående. Det visade sig bli svårt så vi planerade om och bestämde istället att vi skulle gå mot Karlstad så vi kunde de lämna L på en bra plats.

Torsdag

Efter frukost kastade vi loss och L seglade oss västerut. Vi gick söder ut mot Hova och norr om Härö innan vi rundade Hammarö och in mot Skoghall.

Vi rundade upp vid V:a Söön som såg fin ut. Det är Skoghalls segelklubbs holme så det fanns bryggor och bojar. Vi valde att lägga oss med ankare som vi nu vet håller oss bra.

Fredag

Idag skulle Lovisa lämna oss och vi diskuterade bästa sättet att ta sig till bilen som vi hade parkerat vid Mariebergsskogen. Efter tankar på buss kom Anna på idén att köra L i Sharky via kanaler till bilen. Spännande tyckte vi alla så sagt och gjort. Det blev att packa Sharky och sedan for vi. Vi rundade pappersbruket och kom sedan in i en lång vassklädd kanal innan vi kom fram till Mariebergsskogen där vi kunde lägga till vi en rampbrygga väldigt nära där bilen stod parkerad.

Vi sa hejdå med en kram innan Anna och jag for tillbaka.

Mysiga dagar med Lovisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.