Vänernsemester 2020 V3

25-28/7 Johan och Malin på besök

Min systerson Johan med sambo Malin kom på lördag 25/7. Vi hade precis hunnit handla i Skoghall centrum så vi möttes upp vid gästhamnen. Jag körde först ut Anna med maten till båten som låg på svaj vid västra Söön. Därefter tillbaka och hämtade J&M. Vi hade en fin eftermiddag med promenad på ön och lite tjöt med lokalbefolkningen.

Söndag

Skön frukost och diskussion vad vi skulle göra av dagen. Vi bestämde oss för att ta en tur med Sharky runt Skoghall och in i kanalen till Karlstad. En ganska lång tur i hyfsat smal kanal med vass på sidorna. Efter ett tag tog vi in på en ännu mindre kanal som var smal och grund men spännande att upptäcka. Vi passerade superfina hus med härliga tomter. Vi kom fram vid inloppet till yttre gästhamnen så vi gick vidare in mot inre gästhamnen och la till på temporära bryggan. Lunch på Pinchos innan vi började resan tillbaka. Eftersom det skulle blåsa upp så valde vi att Anna och jag skulle promenera en bit när J&M rundade pappersbruket där vinden låg på. Enligt rykten skumpade det en hel del 😉

Vi hämtades i gästhamnen och åkte i regn och vågor till båten.

Trevlig utflykt

Måndag

Efter en lugn förmiddag kastade vi loss för en dagssegling västerut mot Axelholmarna och Onsjö (där det skulle finnas en fin svajvik till någon annan gång). Vi seglade ut söderut och vidare österut så vi kunde runda V:a Söön innan vi kastade ankare på nytt.

Kvällen blev magisk med stilla vind och strålande sol. J&M njuter på fördäck.

Tisdag

En regnig födelsedag för mig. Efter lite frukost och sång kör jag J&M till Skoghall och deras bil.

Några härliga dagar tillsammans !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.