20201212 Isolering

Eftersom vi får in en hel del kondens så sökte jag efter idéer på hur man kan lösa detta.

En av idéerna var att använda TESA thermocover plastfilm (lådan innehåller allt man behöver) över sidorutorna. Man fäster transparent dubbelhäftande tejp i fönsterramen, därefter fäster man plastfilmen så den passar fönsterramen. Till sist tar man en värmepistol eller hårfön och värmer plasten så den sträcks ut. Efter ser man inte plasten och på så sätt skapas ett tvåglasfönster. Enkel montering. I vårt fall får vi fortfarande kondens på aluminiumramen men inte fönstret.

Nästa projekt var över skyligth luckorna. Här var tipset att sy en lösning med bubbelplast så att det fortfarande blir genomsläpp av ljus. Dessutom lätta att stuva undan när man i te behöver dom. Vi fick en vän att sy dessa och det har visar sig vara mycket bra lösning. Att tänka på är att kardborrebandet och gummibanden kan leda in fukt men i vårt fall mycket mindre än kondensen vi brukar få så vi är nöjda. Vi har också gjort tyget med ett överlappar över aluminiumlisten så vi inte får kallras via denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.